sunshine

Gastouderopvang

Ik werk als gastouder samen met Gastouderbureau Het Liefbeestje. Op deze pagina vindt u meer informatie over gastouderopvang.

Wat is gastouderopvang?

Gastouderopvang is een persoonlijke, kleinschalige, en flexibele vorm van opvang in een huiselijke omgeving, namelijk bij de gastouder thuis of bij de ouder thuis (zogenoemde Opvang aan Huis). Ouders kiezen meestal bewust voor gastouderopvang. Vanwege het kleinschalige en persoonlijke, maar ook omdat het goed te combineren is met wisselende werktijden.

Belangrijkste eigenschap voor een goede gastouder is het plezier in het omgaan met kinderen en voldoende tijd en ruimte om het gastkind een veilig, vast en vertrouwd opvangadres te kunnen bieden.

De voordelen van gastouderopvang:
- Het kind wordt opgevangen in een huiselijke sfeer en maakt voor even deel uit van het gastoudergezin.
- Door de kleinschaligheid krijgt het kind veel aandacht.
- Je kunt je opvoedingswensen afstemmen met de gastouder.
- De gastouderopvang is flexibel, je kunt zelf de tijden dat je opvang nodig hebt, afspreken met de gastouder. Zowel dagen als tijden kunnen variëren.
- Gastouders vangen meestal ook andere kinderen op en/of hebben zelf kinderen. De opvang in een gezin met andere kinderen is erg gezellig en stimuleert de ontwikkeling van je kind.
- Bij ziekte of vakantie van de gastouder verzorgt het gastouderbureau een alternatief indien gewenst en mogelijk.

(bron: www.liefbeestje.nl)

Meer informatie

Voor meer informatie en de tarieven voor opvang van uw kind, kunt u altijd contact met mij opnemen. Kijk voor de gegevens op de contactpagina.